blog head
Salarisprofessional van het jaar 12 januari 2023

Sjack: “De waardering is indrukwekkend.”

Als Manager Managed Service bij ADP nam Sjack van den Hout in 2022 trots de prijs voor Leidinggevende Salarisprofessional van het jaar in ontvangst. Deze titel mag hij maar liefst een heel jaar dragen, en terecht! Lovende reacties op het winnen van de titel stroomden bij Sjack binnen na de verkiezing. “Van mijn huidige collega’s, maar juist ook van mensen waar ik jaren geleden mee heb samengewerkt. Dat vind ik echt prachtig. Het gevoel dat je iets hebt kunnen bijdragen aan het werkgeluk van mensen. Daar doe je het toch voor.”

Manier van leidinggeven slaat aan

Sjack vindt dat je als leidinggevende het beste uit ieder individu moet willen halen. “Je komt pas ergens met je team als je jouw mensen ook goed kent. Wie zijn ze, waar zitten de talenten en waar worden ze gelukkig van? Vragen die je, in mijn ogen, als leidinggevende moet kunnen beantwoorden. Je moet bij wijze van spreken de ‘gebruiksaanwijzing’ van elk individu uit je hoofd kennen. En realiseer je dat elk persoon uniek is en dat jij als leidinggevende het verschil kunt maken of en hoe je de medewerker in zijn kracht brengt”, vertelt Sjack. Dat zijn manier van leidinggeven aanslaat en gewaardeerd wordt, mag duidelijk zijn. Hij won niet voor niets de verkiezing. “Het winnen van de verkiezing heeft me aan het denken gezet. Doe ik iets wat dan misschien toch anders is dan wat de gemiddelde leidinggevende doet? Moet ik daar meer mee gaan doen? Ik had al langere tijd gedachten om voor mezelf te beginnen en m’n expertise te gaan delen. En ik denk dat het winnen van deze titel met de waardering die erbij komt kijken, heeft bijgedragen aan de stap om daadwerkelijk mijn eigen bedrijf te starten om zo organisaties te helpen om succesvol te zijn met meer inzicht en werkgeluk.”

Heel bijzonder om mee te maken

Begin 2022 stonden de dames van Strictly People bij Sjack aan de deur. “We werkten toen niet op kantoor, dus kwamen ze me thuis opzoeken om te vertellen dat ik één van de genomineerden was die kans maakte op de titel Leidinggevende Salarisprofessional van het jaar. Blij verrast was ik natuurlijk. Aangezien de verkiezing in gala stijl was, kon ik niet achterblijven. Ik huurde een smoking en we gingen met gezonde spanning naar Wassenaar voor de uitreiking. Als je daar dan aankomt, proef je al meteen een bijzondere sfeer. Iedereen in gala outfit, prachtig. Als je dan ook nog mag winnen, dan kan de avond helemaal niet meer stuk.”

Het veranderende vakgebied

Volgens Sjack is er nog veel te winnen als het gaat om automatisering en robotisering van administratieve processen binnen het salarisvakgebied. “Iedereen zit tegenwoordig te worstelen: hoe behoud ik mijn personeel en waar haal ik nieuw talent vandaan? Juist als je bepaald werk kunt automatiseren en robotiseren, haal je die personeelskrapte al wat weg én kun je meer tijd besteden aan het adviseren van je klanten. Natuurlijk is dat spannend voor administrateurs. Dat zijn hele punctuele fantastische mensen met een indrukwekkend hoog verantwoordelijkheidsgevoel. Die houden graag de controle en hebben misschien ergens wel een angst om hun baan te verliezen. Juist dan is het belangrijk dat een administrateur kan vertrouwen op zijn leidinggevende. Als leidinggevende moet je hierover in gesprek gaan met je mensen, met hen spreken over de veranderende rol en toch zeker de angst wegnemen dat zij hun baan gaan verliezen. Als je dit dan combineert met de juiste managementstijl en leiderschap dan blijven mensen bij je werken. Mijn credo: zorg voor werkgeluk, want gelukkige mensen maken het verschil bij succesvolle organisaties”, legt Sjack uit.

Inmiddels zijn alle nominaties binnen en gaat de jury deze beoordelen! Meer weten over de verkiezing? Lees het onder het laatste nieuws over de verkiezing of blijf op de hoogte via onze LinkedIn pagina

Nieuws
Geen reacties

Lees verder

Blijf op de hoogte!

Volg ons op

Salarisprofessional van het jaar gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en content af te stemmen op je interesses.
Weigeren