blog head
Salarisprofessional van het jaar 26 januari 2023

Martijn “Een event om niet snel te vergeten”

Winnaar Martijn Hagendoorn over de Salarisprofessional van het jaar verkiezing

Al ruim drie jaar is Martijn Hagendoorn werkzaam als Interim Salarisprofessional. “Ik werk voornamelijk in internationale organisaties. Daar verzorg ik eigenlijk alles wat er bij de payroll komt kijken.” En daar zijn anderen enorm over te spreken. Martijn was vorig jaar namelijk de trotse winnaar van de titel Interim Salarisprofessional van het jaar.

Van nominatie tot verkiezingsavond

Martijn vond het super leuk toen hij hoorde dat hij genomineerd was. “De eerste vraag is dan: wil je meedoen? Jazeker! Ik was meteen enthousiast.” Vervolgens moest Martijn, gedurende het proces, wat over zichzelf vertellen. Wat hij doet als Interim Salarisprofessional. “Ik koos ervoor om een video op te nemen, iets wat ik niet dagelijks doe. Niet alleen het opnemen van de video, maar ook het nadenken over wat je nu doet en waarom je het doet, is leuk om eens bij stil te staan. Ik heb niet alleen de ‘serieuze’ video ingestuurd, maar ook de bloopervariant. Tsja zo’n video opnemen doe je natuurlijk een aantal keer, omdat het nooit meteen helemaal lukt zoals je wil. Met die bloopervariant had de jury ook nog wat te lachen.”

Martijn kwam een stap verder en werd uitgenodigd als één van de laatste drie genomineerden voor de verkiezingsavond in Wassenaar. “Dan zit je in die zaal en ga je toch wel even nadenken van: zou ik de winnaar kunnen zijn? Als je dan het podium opgeroepen wordt, voelt dat echt heel groots. Super bijzonder om dit te winnen en om überhaupt dit event mee te maken. Ook al win je de prijs uiteindelijk niet, dan is het ook een event om niet snel te vergeten.”

Felicitaties stromen binnen

En dan is Martijn ineens Interim Salarisprofessional van het jaar. Een titel waar hij trots op mag zijn en dat is hij ook. “Het is zo bizar. Je krijgt honderdduizend felicitaties, reacties en een hoop nieuwe connecties.”

Als je Martijn vraagt waar een goede interim salarisprofessional aan moet voldoen, heeft hij al snel een antwoord klaar: “In mijn ogen moet je allereerst een goede gesprekspartner zijn. Je moet op inhoudelijk niveau weten waar je het over hebt, hoe de payroll werkt en hoe je het organiseert. Daarnaast ben ik van mening dat je niet alleen inhoudelijke skills moet bezitten, maar zeker ook communicatief sterk moet zijn. Pas dan kun je ook uitleggen wat je doet, waarom je iets doet en hoe iets werkt. En last but not least: je moet bereikbaar en oplossingsgericht zijn. Natuurlijk kun je niet alle vragen altijd direct beantwoorden of zaken oplossen. Als je maar wel gaat zoeken naar oplossingen en meedenkt in de goede richting.”

Martijn sluit af: “Salarisprofessional van het jaar is echt een top event! Succes aan alle deelnemers van dit jaar en tot in april!”

Inmiddels zijn alle nominaties binnen en gaat de jury deze beoordelen! Meer weten over de verkiezing? Lees het onder het laatste nieuws over de verkiezing of blijf op de hoogte via onze LinkedIn pagina

Nieuws
Geen reacties

Lees verder

Blijf op de hoogte!

Volg ons op

Salarisprofessional van het jaar gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en content af te stemmen op je interesses.
Weigeren