blog head
Salarisprofessional van het jaar 26 januari 2024

Salarisprofessional van het jaar: eerdere winnaars aan het woord

Welke salarisprofessionals lopen straks in mooie gala-outfits over de rode loper het kasteel binnen voor de Salarisprofessional van het jaar verkiezing 2024? De maanden voorafgaand aan de verkiezingen zijn altijd spannend. Wie weet word jij of jouw collega wel verwacht op het podium. Benieuwd naar ervaringen van eerdere winnaars? Lees snel verder en ontdek hoe zij terugkijken op de verkiezingen en wat er na de verkiezing voor hen veranderde. 

Terugblik op de verkiezing en het gala
Voor de winnaars van 2023 kwam de titel als verrassing. Zo vertellen Ivo Lemmens en Anneloes Verhage dat ze allebei verbaasd waren. “Elke ronde kom je weer een stapje verder, en denk je: zou dit het zijn? Uiteindelijk zit je dus in de top 3 en dan mag je zomaar naar een officieel gala. Dat is echt iets wat je in het begin niet verwacht”, vertelt Anneloes. 

Het gala was een enorm hoogtepunt voor de winnaars van afgelopen jaar. Carleen Haen vertelt dat het heel speciaal is om dat mee te maken. “Ik heb veel leuke reacties gehad, en dat je er dan als winnaar uitkomt is een mooie waardering voor het werk dat je afgelopen 14 jaar hebt gedaan.” 

Veranderingen na de verkiezing
De verkiezingen van 2023 hebben veel te weeg gebracht bij de salarisprofessionals. LinkedIn connecties werden bijna verdubbeld en er ontstond ineens meer belangstelling voor het vakgebied. Anneloes heeft zelfs een interview voor de krant en de radio gehad na de verkiezing.“ Dat zorgt ook weer voor meer interesse van andere mensen in het vakgebied en is een mooi gevolg van zo’n verkiezing”, vertelt Anneloes. 

Bovendien komt het vakgebied door de verkiezingen meer in de spotlights en dat is volgens de winnaars een hele mooie stap. Carleen vertelt dat ze merkt dat er meer interesse is in het vakgebied en de inhoud hiervan. Stephan Verhagen vindt het heel terecht dat het salarisvakgebied meer positieve aandacht krijgt en is blij dat hij drie jaar geleden de salariswereld binnenstapte. “Ik weet zeker dat het salarisvak nooit saai kan worden. Het is juist heel divers”, aldus Stephan. 

Blik op de toekomst
Met een positieve blik kijken de salarisprofessionals van 2023 naar de toekomst toe.  Ze geven aan dat ze zeker nog niet van plan zijn het vakgebied te verlaten. Sterker nog, ze denken na de verkiezingen juist dieper na over de kansen binnen hun vakgebied. Zo vertelt Richard Willems dat zijn zelfvertrouwen een boost heeft gekregen. In de toekomst wil hij dan ook zeker met veel werkplezier zijn expertise over blijven brengen bij verschillende opdrachtgevers. “Daarnaast vind ik het heel belangrijk om ervoor te zorgen dat salarisadministrateurs een betere zichtbaarheid krijgen in een organisatie. Ik geloof dat dit bijdraagt aan een waardering voor het vak, en daar hoop ik een rol in te kunnen spelen.” 

Benieuwd naar alle ervaringsverhalen? Klik hier om de verhalen te lezen. 
 

Nieuws
Geen reacties

Lees verder

Blijf op de hoogte!

Volg ons op

Salarisprofessional van het jaar gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en content af te stemmen op je interesses.
Weigeren