blog head
Salarisprofessional van het Jaar 08 januari 2024

Richard: “Een periode om nooit te vergeten.”

Richard Willems is in 2006 begonnen als salarisprofessional en inmiddels al ruim twee jaar als zelfstandige aan de slag. Vorig jaar kreeg Richard de titel Salarisprofessional van het jaar 2023. In dit interview blikken we terug op de verkiezing, wat daaraan voorafging en hij vertelt hoe hij de toekomst voor zich ziet.

Terug naar het begin

In 2006 begon Richard zijn loopbaan bij Quoratio, waar hij een traineeship volgde. Na deze periode heeft hij zich ontwikkeld tot een ervaren salarisadministrateur, met name in de accountancysector.

"Nadat ik mijn loopbaan in de accountancysector was gestart, besloot ik de overstap terug te maken naar Quoratio om daar als consultant aan de slag te gaan. Gedurende deze periode werkte ik voor verschillende klanten en was ik vaak onderweg. Met de komst van ons tweede kind groeide mijn behoefte om minder tijd buitenshuis door te brengen. Na enige tijd heb ik besloten om als zelfstandige te beginnen. Hoewel ik nog steeds naar opdrachtgevers reis, hoef ik niet langer dag in dag uit het hele land door te reizen. Het zelfstandig ondernemerschap bevalt me nog steeds erg goed. Ik waardeer de mogelijkheid om in korte tijd iets moois neer te zetten en dit vervolgens te herhalen bij andere opdrachtgevers," vertelt Richard.

Nominatie Salarisprofessional van het jaar 2023

Als Richard terugdenkt aan de verkiezingen van vorig jaar, verschijnt er een glimlach op zijn gezicht. “Ik werd genomineerd door mijn toenmalige opdrachtgever als salarisprofessional van het jaar. Dat was echt een hele leuke tijd. Ik vind het namelijk ook heel mooi dat salarisprofessionals een podium krijgen. De waardering die salarisprofessionals hiermee krijgen is enorm.”

Wanneer Richard terugblikt op de gala-avond van vorig jaar, benadrukt hij vooral de professionele verzorging van het evenement. “Het was tot in de puntjes geregeld, en het leek echt alsof ik in een verkiezing zat die normaal gesproken op televisie komt. Ik had ook echt niet verwacht dat ik zou gaan winnen, dus die avond was voor mij echt heel bijzonder. Een periode om nooit te vergeten.”

Van nominatie tot netwerkboost

Na de nominatie wist Richard niet wat hem overkwam. Zijn LinkedIn ontploft en het aantal connecties verdubbelt. Richard: “Het leeft nog steeds enorm en deze titel werpt meteen zijn vruchten af. Ik hoefde maar een post op LinkedIn te zetten, en ik had een opdracht. Dat draagt natuurlijk bij aan het versterken van je zelfvertrouwen.”  

Richard vindt het belangrijk dat een salarisadministrateur niet als een ondergeschoven kindje wordt gezien binnen een organisatie. “De salarisprofessional van het jaar verkiezing versterkt dit, LinkedIn staat er vol mee en het vakgebied wordt echt in het zonnetje gezet. Ik denk dat zoiets bijdraagt aan het feit dat salarisadministrateurs de erkenning krijgen die ze verdienen.”

Een blik op de toekomst

Richard kijkt met een positieve blik naar de toekomst. Over drie tot vijf jaar ziet hij zichzelf nog steeds als zelfstandige werken. “Ik denk dat ik op dezelfde voet door wil gaan als waar ik nu sta. Werkplezier en expertise overbrengen bij de opdrachtgevers waar ik voor werk. Daarnaast vind ik het heel belangrijk om ervoor te zorgen dat salarisadministrateurs een betere zichtbaarheid krijgen in een organisatie. Ik geloof dat dit bijdraagt aan een waardering voor het vak, en daar hoop ik een rol in te kunnen spelen.”

Ben je benieuwd naar de volgende editie? Bekijk dan hier het verloop van de verkiezing en blijf op de hoogte via onze LinkedIn pagina.

Nieuws
Geen reacties

Lees verder

Blijf op de hoogte!

Volg ons op

Salarisprofessional van het jaar gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en content af te stemmen op je interesses.
Weigeren