blog head
Salrisprofessional van het jaar 18 december 2023

De jury van 2024

Nu de nominaties binnenstromen willen we jullie graag voorstellen aan de jury die ze gaat beoordelen. Maak kennis met Gwenda van Bruggen (Manager Salarisprofessional van het jaar 2023), Anneloes Verhage (Junior Salarisprofessional van het jaar 2023), Ivo Lemmens  (Leidinggevende Salarisprofessional van het jaar 2023) en Bart van der Storm (Founder en Managing Partner bij Payrollminds). In deze blog delen zij waar ze op gaan letten bij de beoordeling en benadrukken ze waarom het zo belangrijk is dat we de verkiezing elk jaar weer organiseren. 

Gwenda van Bruggen
"Mijn naam is Gwenda van Bruggen, 51 jaar en ben werkzaam als teammanager bij Visma|YouServe. Momenteel geef ik leiding aan een payroll afdeling met 32 medewerkers, op deze afdeling worden de salarissen van diverse bedrijven verwerkt variërend van 500 tot 4000 loonstroken per bedrijf. Ik ben zelf ooit ook begonnen als salarisadministrateur en door de jaren heen doorgegroeid naar teammanager. Zelf vind ik het prettig dat ik een salaris achtergrond heb waardoor ik het team goed kan ondersteunen en meenemen op de mooie reis in het salarisvak. Tevens kan ik hierdoor goed het gesprek aangaan met de klant.

De verkiezing is belangrijk om op deze manier meer bekendheid te geven aan het vak salarisadministratie. Vaak heeft het nog een stoffig imago wat alleen door oudere medewerkers uitgeoefend wordt. Dat je alleen maar op wat knopjes moet drukken om er een salarisstrook uit te krijgen. Maar zoals we allemaal weten is het veel meer dan dat. Er gaat er nog een hele wereld achter schuil van wet- en regelgeving. De kennis hiervan die nodig is om een juiste salarisverwerking te kunnen doen, om het bedrijf van de juiste managementinformatie te kunnen voorzien. Het is een vak dat nooit saai is en nooit stil staat.

Waar ik vooral op wil letten als jurylid is hoeveel passie heeft men voor dit vak, is men inventief, denkt men mee en op wat voor een manier. Wat maakt hen uniek om als winnaar uitgeroepen te worden."

Anneloes Verhage
"Mijn naam is Anneloes Verhage uit Oosterhout. Ik werk bij Scab in Tilburg als Loonadministrateur sinds de zomer van 2021. Hier ben ik zonder enige ervaring gestart na een studie Applied Mathematics en een aantal banen als leidinggevende in de horeca. De afgelopen 2 jaar heb ik de opleidingen PDL en VPS afgerond en heb ik veel kunnen groeien bij Scab, als salarisprofessional èn als persoon. Vorig jaar heb ik de prijs van Junior Salarisprofessional van het jaar in ontvangst mogen nemen, een enorme verrassing en een ontzettend leuk evenement.

De verkiezing Salarisprofessional van het jaar is ontzettend belangrijk om meer aandacht te geven aan het vakgebied. Salarisadministrateurs zijn onmisbaar, alleen daar wordt te weinig bij stilgestaan. Daarnaast vind ik het ook belangrijk dat er trots is voor het vak. Bijna iedere Nederlander krijgt salaris, alleen ze staan er niet bij stil hoe en door wie een salarisstrook tot stand komt. Het is iets om trots op te zijn dat wij met de salarisprofessionals ervoor zorgen dat al die Nederlanders een kloppende loonstrook krijgen. Als salarisadministrateur heb je te maken met ontzettend veel veranderingen van bijvoorbeeld wetten en regelingen en dat vereist veel aanpassingsvermogen en flexibiliteit. Waar er vroeger echt sprake was van administrateurs verandert de functie steeds meer naar adviseur. De verschillende cao's en de steeds wijzigende wet- en regelgeving maken het een uitdagend vakgebied waar je nooit bent uitgeleerd. Er wordt weleens gezegd dat het vakgebied eentonig of saai is, maar niets is minder waar! Met de verkiezing staan zowel het vakgebied als de professionals in het zonnetje. Het is goed dat hier aandacht aan wordt gegeven en dit spreekt hopelijk meer mensen aan om te overwegen om ook te starten in het vakgebied. 

Aangezien ik zelf pas 2 jaar werkzaam ben als salarisprofessional zal ik mij tijdens de beoordeling vooral focussen op de categorie Junior Salarisprofessional. Hierbij ga ik er zeker op letten op aanpassingsvermogen, klantgerichtheid, ambities en passie voor het vak. Een ware ambassadeur voor het vak die nog lang door zal gaan in het vakgebied."

Ivo Lemmens
"Mijn naam is Ivo Lemmens en vorig jaar mocht ik mezelf de beste Leidinggevende Salarisprofessional van 2023 noemen. Ook ik ben dus een keer genomineerd voor de verkiezing. Wat een eer he! Ik ben al 30 jaar ondernemer en in de loop van mijn carrière ben ik me steeds meer met het onderdeel salarisadministratie gaan bemoeien. Een paar jaar geleden heb ik gekozen om het onderdeel salarisadministratie in een ander daglicht te zetten en hiermee er ook meer aandacht aan te geven. Door middel van nieuwe salarisprofessionals binnen onze organisatie hebben we op alle gebieden specialisten en we richten ons steeds meer op advisering.

Om het vak meer aandacht te gunnen, wat het ook verdient, is een dergelijke verkiezing een mooie manier om de salarisprofessionals van Nederland wat meer bekendheid te geven. Hopelijk bereikt het ook nog potentiële nieuwe (to be) salarisprofessionals of personen die nog twijfelen wat te kiezen voor professie. Dus hoort zegt het voort en maak iedereen enthousiast!

Bij het jureren zal ik vooral op twee facetten letten. Namelijk de kennis en het enthousiasme. Kennis is zeer subjectief. Iedereen kan de inhoud leren, maar kun je het ook toepassen? Begrijp jij wat je cliënt of collega nodig heeft? En vooral kun je dat met overtuiging en enthousiasme overbrengen. Wie weet spreken we elkaar snel tijdens een jurygesprek."

Bart van der Storm
"Mijn naam is Bart van der Storm, Founder en Managing Partner bij Payrollminds. Wij zijn een Global HR en Payroll Consultant. Ik heb zelf de afgelopen 25 jaar rondgelopen in de wereld van HR en Payroll, en met name de laatste 12 jaar op strategisch niveau klanten geholpen. Daarnaast ben ik al voor het derde jaar onderdeel van de jury voor de verkiezing Salarisprofessional van het jaar.

Het is belangrijk dat de verkiezing Salarisprofessional van het jaar georganiseerd wordt om meer awareness te creëren voor het mooie vak.

Wat ik belangrijk vind tijdens de beoordeling en waarop ik me zal focussen is leergierigheid, initiatief en eerlijkheid bij de salarisprofessionals."

Ben je benieuwd naar de volgende editie? Bekijk dan hier het verloop van de verkiezing en blijf op de hoogte via onze LinkedIn pagina.

Nieuws
Geen reacties

Lees verder

Blijf op de hoogte!

Volg ons op

Salarisprofessional van het jaar gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en content af te stemmen op je interesses.
Weigeren