blog head
Salarisprofessional van het jaar 16 januari 2023

Greetje: "Je denkt echt even: wow ik?"

Enorm verrast was Greetje Maaijwee, Payroll Specialist bij Unilever, toen zij vorig jaar hoorde dat ze genomineerd was voor de titel Salarisprofessional van het jaar. “Je denkt echt even: wow ik? Tegelijkertijd is alleen de nominatie al een super leuke bevestiging dat het werk wat je dag in dag uit doet gewaardeerd wordt”, vertelt Greetje enthousiast.

Voorafgaand aan de daadwerkelijke verkiezingsavond werd er door een onafhankelijke jury een voorselectie gemaakt. “Een super leuk proces gaat daaraan vooraf. Iedere genomineerde moest vertellen waaraan hij of zij vindt dat een goede salarisprofessional moet voldoen en hoe je dit zelf toepast in je werk. Best een uitdaging voor een salarisprofessional om jezelf zo te ‘verkopen’. Vaak zijn salarisprofessionals toch wat terughoudende mensen. En juist daarom vond ik het denk ik ook wat hebben. Jezelf als het ware ‘verkopen’ en dan vervolgens ook nog eens te horen krijgen dat je daarmee onderscheidend bent.”

“Een hele beleving, die ik nooit meer vergeet.”

En toen was het april 2022. Greetje hoorde bij de laatste drie genomineerden voor de titel Salarisprofessional van het jaar. Ze werd dan ook in gala outfit verwacht op de verkiezingsavond in Wassenaar. “Ik vond het spannend”, lacht Greetje. “Ik dacht: oeh, straks moet ik nog het podium op ook.” En dat was het geval: Greetje nam de award voor Salarisprofessional van het jaar in ontvangst. “Fantastisch! Het was echt een super avond. Iedereen was zo mooi aangekleed en de sfeer was leuk. Een hele beleving, die ik nooit meer vergeet.”

En dan… ben je Salarisprofessional van het jaar. 
“Bizar toch? Dat je jezelf gewoon een jaar lang Salarisprofessional van het jaar mag noemen. Na de verkiezingsavond ontplofte m’n LinkedIn. Ik kreeg bijvoorbeeld heel veel felicitaties van vorige werkgevers, klanten en (oud-)collega’s. Ik weet nog goed dat er reacties kwamen als: ‘Ik vond je toen al de beste, wat mooi dat je deze award gewonnen hebt’. Eerlijk is eerlijk, dat voelt toch als een enorme eer. Ik kijk er echt met een grote glimlach op terug.”

Het dynamische salarisvakgebied

Je hoort wel eens uitspraken als: het salarisvakgebied is niet spannend, het is eentonig werk en iedereen kan het kunstje leren. Niets is minder waar, volgens Greetje. “Het salarisvakgebied is juist ontzettend dynamisch. Je hebt continu te maken met veranderingen, denk maar eens aan wetswijzigingen, waar je vervolgens mee aan de slag moet om het correct door te voeren in de administratie. Afgelopen jaar zorgde het deels betaalde ouderschapsverlof bijvoorbeeld voor de nodige veranderingen en straks hebben we weer te maken met veranderingen in pensioenland.” Geen dag is dan ook hetzelfde. “Het is echt niet alleen een kunstje uitvoeren en dat voor een eeuwigheid blijven doen. Je blijft juist continu bijleren en dat houdt het interessant”, zegt Greetje trots.

Inmiddels zijn alle nominaties binnen en gaat de jury deze beoordelen! Meer weten over de verkiezing? Lees het onder het laatste nieuws over de verkiezing of blijf op de hoogte via onze LinkedIn pagina

Nieuws
Geen reacties

Lees verder

Blijf op de hoogte!

Volg ons op

Salarisprofessional van het jaar gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en content af te stemmen op je interesses.
Weigeren