blog head
Salarisprofessional van het jaar 17 januari 2024

Van supermarktmanager naar Salarisprofessional van het jaar

Winnaar Stephan Verhagen over de Salarisprofessional van het jaar verkiezing

Drie jaar geleden stapte Stephan Verhagen, salarisadministrateur bij Evides Waterbedrijf, een compleet nieuwe wereld binnen: de dynamische wereld van salarisadministratie. En dat Stephan zich als een vis in het water voelt binnen dit vakgebied, is wel duidelijk. Hij is niet voor niets verkozen tot Junior Salarisprofessional Corporate van het jaar 2023. In dit interview blikt Stephan terug op de verkiezing en het gala en kijkt hij vooruit naar de toekomst van het vakgebied en zijn rol daarin. 

Een nieuw hoofdstuk
Als je al jaren, met plezier, werkzaam bent als bedrijfsleider in de supermarktwereld, kun je jezelf waarschijnlijk nog niet voorstellen dat je op een dag bekroond wordt tot Salarisprofessional van het jaar. Toch is niets minder waar voor Stephan. “Lang geleden ben ik begonnen als zaterdaghulp op de groenteafdeling in een supermarkt. Vervolgens ben ik doorgegroeid naar bedrijfsleider. Ik vind het oprecht een leuke wereld, maar het gaat wel 24/7 door. Toen ik merkte dat ik graag meer tijd voor mijn gezin wilde, onder andere in de weekenden en op feestdagen, ben ik voor mezelf gaan uitvogelen wat voor functie dan bij me zou passen”, legt Stephan uit. 

Werken met cijfers heeft Stephan altijd al leuk gevonden, dus dat was een mooi startpunt voor de zoektocht. “Ik ben gaan kijken wat voor vacatures bijvoorbeeld accountantskantoren hadden, om zo inspiratie op te doen. De rol van salarisadministrateur sprak me aan en daar ben ik me verder in gaan verdiepen.” Al snel durfde Stephan de stap te zetten om zich aan te melden voor de opleiding PDL (Praktijkdiploma Loonadministratie). “Met mijn PDL op zak, kom ik waarschijnlijk sneller aan een leuke baan, dan zonder enige opleiding en ervaring in het vakgebied”, zegt Stephan. Direct na zijn opleiding kon hij dan ook aan de slag bij Evides als salarisadministrateur. 

“Enorme boost voor mijn zelfvertrouwen”
En dan is Stephan salarisprofessional van het jaar. “Het was zo gaaf om een keer mee te maken. De leuke spanning rondom zo’n verkiezing, maar ook de gala-avond: super chique en mooi.” Stephan geeft toe dat hij al blij verrast was dat hij in de top drie zat en verwacht werd op de gala-avond van de verkiezing. “Het ging me toen niet eens zozeer om het winnen, ik wilde vooral héél graag bij dat gala zijn.” En als je dan ook nog eens wel wint, is dat wel een enorme verrassing natuurlijk. “Ja, dat is echt fantastisch; het geeft echt de bevestiging dat ik drie jaar geleden de juiste keuze heb gemaakt. Zo’n carriereswitch is natuurlijk altijd een spannende. Deze titel is dan ook een enorme boost voor mijn zelfvertrouwen.” 

“Het salarisvak gaat nooit saai worden!” 
Als salarisadministrateur heb je ieder jaar weer te maken met wijzigingen, zoals veranderende wetgeving. Denk maar eens aan de komst van het betaalde ouderschapsverlof of de CO2-registratieplicht. “Ik weet dan ook zeker dat het salarisvak nooit saai kan worden. Het is juist heel divers”, zegt Stephan enthousiast. Om goed op de hoogte te blijven van deze wijzigingen, is het belangrijk om nieuwsberichten te lezen, maar worden er ook bijeenkomsten georganiseerd, zoals de Nationale Salarisdagen. “Dat zijn dagen waar ik ook zeker naartoe ga en me helemaal laat bijpraten.” 

Als Stephan naar zijn rol bij Evides kijkt, ziet hij nog veel mogelijkheden. “Nog genoeg uitdagingen!  De stap naar senior salarisadministrateur lijkt me een hele mooie.” Daarnaast lijkt het Stephan ook interessant om, naast zijn rol bij Evides, wat kleinere projectjes te doen voor andere werkgevers. “Zo kan ik in andere keukens kijken én hen ondersteunen”, vertelt Stephan.  
 

Ben je benieuwd naar de volgende editie? Bekijk dan hier het verloop van de verkiezing en blijf op de hoogte via onze LinkedIn pagina.

Nieuws
Geen reacties

Lees verder

Blijf op de hoogte!

Volg ons op

Salarisprofessional van het jaar gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en content af te stemmen op je interesses.
Weigeren