blog head
Salarisprofessional van het jaar 05 december 2023

De veelgestelde vragen over de verkiezing

Wil jij volledig op de hoogte zijn van alle belangrijke data rondom de verkiezing van 2024? Lees hier de veelgestelde vragen en nomineer gelijk jouw favoriete salarisprofessional in een van de 5 categorieën.

Wat is het doel van de verkiezing?
Het doel van de verkiezing is om de salarisprofessional in de spotlights te zetten. Elke maand een foutloze loonstrook opleveren, bijblijven in wet- en regelgeving en ondernemers van waardevol advies voorzien. Het vak is complex en dynamisch. Werkend Nederland kan niet zonder de professionals op de salarisafdeling. En juist daarom organiseren we de ‘Salarisprofessional van het jaar’ verkiezing.

Hoe ziet het nominatieproces eruit?
Van 1 december 2023 tot en met 31 januari 2024 kun je een salarisprofessional nomineren in 5 categorieën. Na het sluiten van de nominatieperiode ontvangen alle genomineerden begin februari het feestelijke bericht dat zij zijn genomineerd voor de verkiezing. Ook ontvangen zij een lijst met vragen. Op basis van de resultaten van deze vragenlijsten selecteert onze vakjury een top 10 per categorie. 

De top 10 per categorie gaat door naar de volgende ronde waarin zij een eigen motivatie moeten insturen. Op basis van de inzendingen selecteert de jury een top 3 per categorie. 

In maart worden deze salarisprofessionals verrast met hun top 3 plek en ontvangen zij een  uitnodiging voor het gala van de verkiezing. Daarna volgt er nog een laatste spannende ronde waarin de top 3 een interview krijgt met de jury. Op basis van het interview kiest de jury 7 winnaars. Op het gala in april worden de winnaars bekroond met de titel ‘Salarisprofessional van het jaar 2024’.

Welke categorieën zijn er?
Voor de verkiezing Salarisprofessional van het jaar 2024 zijn er 5 categorieën:

 • Junior Salarisprofessional (accountancy & corporate)
 • Salarisprofessional (accountancy & corporate)
 • Leidinggevende Salarisprofessional
 • Manager Salarisprofessional
 • Interim Salarisprofessional

In welke categorie moet ik een salarisprofessional nomineren?

 • Junior Salarisprofessional: starters in het salarisvak met maximaal 5 jaar ervaring
 • Salarisprofessional: salarisprofessionals met meer dan 5 jaar ervaring
 • Leidinggevende Salarisprofessional: salarisprofessionals die leiding geven aan een team van maximaal 20 werknemers.
 • Manager Salarisprofessional: salarisprofessionals die leiding geven aan een grote teams van meer dan 20 werknemers.
 • Interim Salarisprofessional: salarisprofessionals die tijdelijk werkzaam zijn bij een bedrijf.

Wat kan ik verwachten als genomineerde van de verkiezing?
Ben je genomineerd voor de verkiezing? Gefeliciteerd! Natuurlijk ben je benieuwd wat je de komende periode kunt verwachten. Om kans te maken op de titel Salarisprofessional van het jaar 2024 moet je natuurlijk wel een beetje je best doen. 

Begin februari ontvang je een vragenlijst van de organisatie waar je een aantal vragen over jezelf en je werk moet beantwoorden. Word je door de jury geselecteerd in de top 10? Dan ga je door naar de tweede ronde waarin je je eigen motivatie moet insturen. 

De jury gaat deze inzendingen beoordelen en bekijkt of jij behoort tot de top 3 in jouw categorie. Je wordt dan in maart verrast met jouw top 3 plek en ontvangt een uitnodiging voor het gala en voor een interview met jury. 

Het interview met de jury is de laatste ronde waarin de jury de 7 winnaars gaat bepalen. Op het gala in april worden de winnaars bekendgemaakt. Spannend!

Wie is de jury?
De vakjury bestaat uit:

 • Anneloes Verhage: winnaar Junior Salarisprofessional 2023 en werkzaam als Junior Salarisprofessional bij Scab Accountants en Adviseurs.
 • Ivo Lemmens: winnaar Leidinggevende Salarisprofessional 2023 en werkzaam Chief Technical Officer bij Bricks Business Services
 • Gwenda van der Bruggen: winnaar Manager Salarisprofessional 2023 en werkzaam als Teammanager bij Visma Youserve.
 • Bart van der Storm: jurylid sinds de eerste verkiezing in 2022, met zijn ruime ervaring binnen de salarisadministratie adviseert hij tegenwoordig vele (internationale) organisaties rondom hun payroll.

Kan iemand zien dat ik hem/haar genomineerd heb voor de verkiezing?
De genomineerden krijgen in eerste instantie niet te weten wie hen genomineerd heeft voor de verkiezing. Wel kunnen zij hier naar vragen bij de organisatie. Daarom kun je tijdens het nomineren in de survey aangeven of je hier wel of niet mee akkoord gaat. Anoniem een salarisprofessional nomineren voor de verkiezing is dus gewoon mogelijk.

Kan ik tickets voor het gala van de verkiezing kopen?
Voor het gala van de verkiezing Salarisprofessional van het jaar zijn geen tickets verkrijgbaar.

Wat krijg je als winnaar van de verkiezing?
Word jij de salarisprofessional van het jaar 2024? Dan mag je natuurlijk deze titel een jaar lang met trots dragen. Daarnaast krijg je een prachtige award, een onvergetelijke avond tijdens het gala, maar ook krijg je een opleidingscheque van Markus Verbeek Praehep aangeboden.

Door wie wordt de verkiezing georganiseerd?
De verkiezing Salarisprofessional van het jaar 2024 wordt georganiseerd door Strictly People, Loket.nl en Quoratio. In samenwerking met de Associatie voor Examinering, Markus Verbeek Praehep als sponsor voor de prijzen en Salaris Vanmorgen als mediapartner.

Wanneer is de uitreiking van de verkiezing?
De uitreiking van de verkiezing Salarisprofessional van het jaar is op donderdagavond 11 april 2024 in Kasteel de Wittenburg in Wassenaar.

Heb je verder nog vragen die onbeantwoord zijn gebleven? Aarzel niet om contact met ons op te nemen via info@salarisprofessionalvanhetjaar.nl 

Nieuws
Geen reacties

Lees verder

Blijf op de hoogte!

Volg ons op

Salarisprofessional van het jaar gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en content af te stemmen op je interesses.
Weigeren