blog head
Salarisprofessional van het jaar 05 december 2023

Gwenda: “Mede door het gala, waar de uiteindelijke winnaars bekend werden gemaakt, kreeg je een speciaal gevoel.”

In de wereld van salarisadministratie en management schijnt Gwenda van Bruggen als een ware professional. In 2023 werd ze bekroond tot "Manager Salarisprofessional van het Jaar”. In deze blog blikt ze terug op de verrassende nominatie, het glansrijke gala, en de positieve impact van de prestigieuze titel op haar professionele netwerk.

Zou je allereerst iets over jezelf kunnen vertellen?

“Hallo, ik ben Gwenda van Bruggen. Ik ben 51 jaar en werkzaam als teammanager bij Visma Youserve. Ik ben per 1 december 2016 in dienst getreden als senior salarisadministrateur en vrij snel gevraagd om de functie van teammanager te vervullen. Momenteel stuur ik een team aan van 32 medewerkers die de salarisadministratie verzorgen voor diverse bedrijven, variërend van 250 tot 5000 loonstroken per bedrijf.

Ik ben mijn werk carrière gestart als administratief medewerker in de gehandicaptenzorg en daarna ben ik doorgegroeid naar salarisadministrateur. Het leuke hiervan is dat wij destijds in de zorg werkten met de software van het bedrijf waar ik nu werkzaam ben. Dit maakt dat het voelt dat de cirkel weer rond is. 

Voor mezelf vind ik het een meerwaarde dat ik zelf uit het werkveld kom. Hierdoor kan ik mijn teamleden mee nemen op de mooie reis die ze maken in het salarisvak en een goede gesprekspartner zijn voor onze klanten.”

Hoe kijk je terug op de verkiezing en het gala?

“Ik kijk met erg veel plezier terug op de verkiezing en het gala. De nominatie kwam voor mij als een hele verrassing, ik zag het totaal niet aankomen. Elke ronde die ik verder kwam was ik weer meer verbaasd over de waardering die het geeft op iets wat ik voor mezelf als iets vanzelfsprekend vind. 

Blijkbaar was het nodig om mij in het zonnetje te zetten en dan ook nog als winnaar uitgeroepen worden was helemaal de kers op de taart. Mede door het gala, waar de uiteindelijke winnaars bekend werden gemaakt, kreeg je een speciaal gevoel. Vooral ook omdat iedereen echt gala waardig gekleed was!”

Wat heeft de titel salarisprofessional van het jaar voor je opgeleverd?

“In ieder geval veel felicitaties vanuit alle hoeken van het salarisvak, veel LinkedIn verzoeken en vooral leuke reacties van familie, vrienden en vakgenoten. Mede door de LinkedIn uitnodigingen is mijn horizon nog verder verbreed en doe ik soms ook weer nieuwe ideeën op die ik op een of andere aangepaste manier kan gebruiken voor het uitoefenen van mijn functie.”
 
Wat is er de afgelopen tijd het meest veranderd binnen het vakgebied?

“Wat het meest is veranderd in ons vakgebied is de werkwijze. Was het voorheen dat je vooral bezig was om de mutaties voor de klant te verwerken, nu is dat vrijwel geheel geautomatiseerd. Heel veel processen zijn gedigitaliseerd waardoor er minder handwerk is. Hierdoor heeft de functie van salarisadministrateur ook een andere invulling gekregen. Men is nu ook veel meer bezig met advisering van de klant en de stappen die gezet kunnen worden om efficiënter en nauwkeuriger te kunnen werken.”

Waar zie je jezelf over 3 tot 5 jaar?

“Ik denk dat ik nog steeds de rol van teammanager zal vervullen. Het is een zeer gevarieerde functie waarin ik veel energie krijg. Geen dag is hetzelfde! Als je denkt dat alles op orde is, gebeurt er wel weer iets waardoor je moet schakelen. Het enige zou kunnen zijn dat mijn focus meer op het HR vlak zou kunnen liggen dan de payroll. Maar ik ben niet iemand die zo ver vooruit kijkt, er kan zomaar iets gebeuren waardoor alles ineens anders wordt, je hebt niet alles zelf in de hand.”

Ben je benieuwd naar de volgende editie? Bekijk dan hier het verloop van de verkiezing en blijf op de hoogte via onze LinkedIn pagina.


 

Nieuws
Geen reacties

Lees verder

Blijf op de hoogte!

Volg ons op

Salarisprofessional van het jaar gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en content af te stemmen op je interesses.
Weigeren