blog head
Salarisprofessional van het jaar 15 januari 2024

Rob: “De verkiezing is een bijzondere ervaring voor me geweest.”

Met 21 jaar toewijding aan Stichting Cito Instituut voor Toetsontwikkeling en een recente bekroning als Salarisprofessional van het Jaar, deelt Rob Schrooten zijn ervaringen en inzichten over het salarisvak. In deze blog blikt Rob terug op de verkiezing, deelt hij hoe de titel zijn rol heeft verrijkt, en schetst hij zijn visie voor de komende jaren, waarin zijn expertise ongetwijfeld een blijvende impact zal hebben.

Zou je allereerst iets over jezelf kunnen vertellen?
“Mijn naam is Rob Schrooten. Ik ben 60 jaar en woonachtig in Arnhem, gehuwd en vader van 2 uitwonende dochters. Mijn hobby's zijn voetbal en dammen. Sinds 2003 ben ik werkzaam bij Stichting Cito Instituut voor Toetsontwikkeling waar ik verantwoordelijk ben voor alles wat ook maar met de salarisadministratie te maken heeft.”
 
Hoe kijk je terug op de verkiezing en het gala?
“De verkiezing is een bijzondere ervaring voor me geweest. Alle collega’s binnen Cito waren betrokken en vonden het zeer terecht dat ik genomineerd werd en uiteindelijk zover ben gekomen. Met name die aandacht en waardering heb ik als zeer bijzonder ervaren. Met het gala heeft de organisatie van de verkiezing enorm uitgepakt. Locatie, sfeer, aan alles is gedacht. Ik ben niet gewend om in pak rond te lopen. Om dat een keer mee te maken heeft ook wel weer iets overweldigends. Uiteindelijk mocht ik op het podium de eerste prijs in ontvangst nemen en toen kwam er toch een behoorlijke trots naar boven.”
 
Wat heeft de titel salarisprofessional van het jaar voor je opgeleverd?
“Ik werd al erg gewaardeerd en gezien binnen Cito, dat is wel gelijk gebleven, maar vooral in het begin kreeg ik regelmatig te horen dat iedereen zeer content was een salarisadministrateur met deze titel in huis te hebben. Iedereen binnen de organisatie ziet mij als een goede administrateur en een betrouwbare adviespartner. Men maakt dan ook veel gebruik van mijn expertise.”

Wat is er de afgelopen tijd het meest veranderd binnen het vakgebied? 
“Je ziet dat de laatste jaren het vak meer geautomatiseerd is geworden, er wordt meer van applicaties gebruikgemaakt. Het is dus van belang dat je je meer ontwikkelt op het gebied van applicatiebeheer en procesvoeringen. Daarnaast ben je niet alleen met de salarisstrook bezig, maar adviseer je op velerlei gebied. Pensioenen, arbeidsongeschiktheid, toekomstplannen van medewerkers. Ook werk ik actief samen met de collega's binnen Control als het gaat om begrotingen en ramingen. Het blijft een enorm veelzijdig vak waar je met alle geledingen, medewerkers, leidinggevenden, HR adviseurs en anderen op divers gebied contact hebt.”

Waar zie je jezelf over 3 tot 5 jaar? 
“Ik ben dit jaar 60 jaar geworden, dus de gedachten over pensioen komen wel af en toe naar boven. Mijn plan is om over 5 jaar met pensioen te gaan en dan kan ik terugkijken op een mooie loopbaan bij 2 fantastische werkgevers. Ik hoop dan ook een jonge enthousiaste salarisadministrateur als mijn opvolger te mogen verwelkomen. De komende 5 jaar hoop ik mijn rol binnen de organisatie nog steeds op dezelfde wijze in te vullen.”

Ben je benieuwd naar de volgende editie? Bekijk dan hier het verloop van de verkiezing en blijf op de hoogte via onze LinkedIn pagina.

Nieuws
Geen reacties

Lees verder

Blijf op de hoogte!

Volg ons op

Salarisprofessional van het jaar gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en content af te stemmen op je interesses.
Weigeren